U samoubilačkom napadu na kršćansku crkvu u Pakistanu najmanje sedam mrtvih

U samoubilačkom napadu na kršćansku crkvu u Pakistanu najmanje sedam mrtvih
Foto: Hina

NAORUŽANI napadači ubili su najmanje sedam i ranili 20 osoba u metodističkoj crkvi u Pakistanu, javlja CNN.
 
Naoružani napadači i bombaš samoubojica napali su crkvu u Quetti, oko 65 kilometara od granice s Afganistanom.
 
Abdul Razak Cheema, zapovjednik policije u Quetti, glavnome gradu vrlo nestabilne pokrajine Balučistan, rekao je da su dvojica kamikaza upala u metodističku crkvu u vrijeme nedjeljne mise.
 
 
Policija i vojska opkolili su zgradu crkve i razmijenili vatru s napadačima sve dok nisu uspjeli ući u crkvu, rekao je zapovjednik pokrajinske policije Moazam Jah Ansari.
 
"Bilo je gotovo  400 ljudi u crkvi", rekao je Jah i dodao "Jednog smo ubili, a drugi je aktivirao eksploziv tek pošto ga je policija ranila".
 
Kršćanske crkve česta meta islamističkih napada
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Meta je bila Bethel Memorial Methodist Church koja se nalazi u sigurnosnoj zoni, a Jah je rekao da kršćanske crkve imaju stražare jer su često napada islamističkih ekstremnih skupina. 
 
“Imamo posebne sigurnosne dogovore za vjerske objekte, napose crkve i danas je takav aranžman spasio mnogo dragocjenih života", ustvrdio je Ansari.
 
Doktorica Robina Kaka iz bolnice u Quetti, u koju su dopremljena tijela, rekla je za agenciju dpa da je ozlijeđenih više od 20, a da je šest osoba u kritičnom stanju. 
 
Balučistan, najveća pokrajina u Pakistanu, dijeli granicu s Iranom i Afganistanom i zadnjih godina izložena je višestrukom nasilju. U toj pokrajini napade izvode islamistički militanti, zatim sunitski ekstremisti koji ubijaju šijitske muslimane, a postoje i pobunjeničke nacionalističke skupine koje se žele odcijepiti od Pakistana.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Pakistan, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Pakistan.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara