U selu pokraj Knina upucao kontrolora HTV-a

U ČETVRTAK oko 13:30 u selu Radušić pokraj Knina dogodio se pokušaj ubojstva HTV-ovog kontrolora Milivoja Perkova. 56-godišnji mještanin sela, Vasilj Radić, je hicima iz pištolja pogodio inkasatora HTV-a.

Kako je u razgovoru za Index.hr kazao Zdravko Sedlar, načelnik odjela krim policije šibensko-kninske županije, u četvrtak oko 13:30 dva su kontrolora HTV-a obavljala redoviti nadzor u selu Radušići.

"Dolaskom u selo Radušići, konkretno na vrata 56-godišnjeg mještanina sela, došlo je do verbalnog sukoba, a potom i uporabe vatrenog oružja. Jedan od kontrolora je pogođen, ali još uvijek ne znamo precizno s koliko metaka." - kazao je Sedlar u razgovoru za Index, dodajući kako je napadač najvjerojatnije pucao iz pištolja.

"Potom je počinitelj krenuo na drugog kontrolora koji se nalazio ispred vrata susjedne kuće, te otvorio vatru i na njega, ali ga nije pogodio. Počinitelj se potom dao u bijeg, a policija za njim intenzivno traga. Budući da oružje iz kojeg je pucano nije pronađeno, policija postupa kako da je počinitelj, čiji je identitet poznat policiji, još uvijek naoružan." - dodao je Sedlar.

"Policija poduzima mjere koje uključuju blokadu i pretragu terena." - zaključio je načelnik odjela krim policije šibensko-kninske županije.

HTV-ov kontrolor Milivoj Perkov teško je ranjen, a nakon što mu je hitna liječnička pomoć pružena u kninskoj bolnici, prebačen je u KBC Split, gdje je stigao oko 17:15. 

Kako neslužbeno doznajemo, kontrolor je pogođen s dva metka iz pištolja i to u leđa, pri čemu mu je jedan metak prošao kroz jetru, a drugi je ostao u bubregu.

 Da cijela priča bude još bizarnija, radilo se o kontroli plaćanja RTV pristojbe koja traje već nekoliko dana, a koja je pokazala kako mještani uredno plaćaju pristojbu HRT-u.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara