U Šibeniku brutalno pretučen navijač Hajduka: "Njih 15 me opkolilo i mlatilo"

U Šibeniku brutalno pretučen navijač Hajduka: "Njih 15 me opkolilo i mlatilo"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MLADI Vodičanin, 20-godišnji Toni Juričev, zadobio je teške tjelesne ozljede u huliganskom napadu 15-ak pripadnika navijačke skupine šibenskih Funcuta koji se u ponedjeljak navečer oko 19 sati dogodio na Autobusnom kolodvoru u Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija.

Dok je čekao autobus sa svojom djevojkom za Vodice Toniju su prišla dva Funcuta te ga počeli naguravati, priča otac Dado.

15 huligana okružilo mladića

Za nekoliko sekundi Tonija je potom opkolilo 15-ak mladića njegovih godina i starijih, među njima i nekoliko maloljetnika te su ga iscipelarili.

"Da je moj sin Toni pretučen javila mi je njegova djevojka. Cura je bila sva u šoku i samo mi je rekla da su Tonija napali na kolodvoru i da leži ispred perona. Neka gospođa potom je nazvala Hitnu pomoć i vozilo je brzo došlo.

Za 20-ak minuta sa suprugom bio sam u šibenskom bolnici na Objedinjenom odjelu hitne medicinske pomoći. Toni je zadobio podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara", ispričao je Vodičanin Dado Juričev.

On smatra da je povod ovog napada na njegova sina bila samo činjenica da je Toni navijač Hajduka i pripadnik Torcide.

"Toni je veliki hajdukovac i na svom instagramu ima slike s navijačkim obilježjima Torcide. Pretpostavljam da je to bio povodom Funcutima da se obračunaju s mojim sinom. I to na ovakav kukavički način da ih je došlo njih petnaestak.

Kao roditelj ogorčen sam, ali i tužan da se ovako nešto može dogoditi. Šibenik i Vodice su dva susjedna mjesta, imam puno prijatelja iz Šibenika. Ne mogu vjerovati da šibenska mladost može udariti na vodičku.

Želim samo kao otac da se više stane na kraj ovom huliganskom ludilu koja vlada u našoj državi, da nijedno dijete više ne nastrada zbog pripadnosti nekom klubu.

Prije ovog napada, Toni je bio sa svojoj djevojkom na njezinom after partiju maturalnog plesa u šibenskom kafiću Stil. Ona je iz Sovlje, maturantica je Ekonomske škole. Nakon tog partija zaputili su se prema Autobusnom kolodvoru i ne sluteći što ih čeka. Tonija su, ponavljam, bestijalno iscipelarili, a djevojku mu nisu dirali", kazao je Dado Juričev.

Mladić: Prvo mi je preko Instagrama stigla prijeteća poruka

"S djevojkom sam bio u Stila na njezinom maturalnom after partiju. Slušali smo i pjevali Hajdukove pjesme, nakon što mi je preko instagrama stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog Funcuta da, kako je on napisao, prestanemo s glupostima. Odgovorio sam da nećemo više pjevati.

S djevojkom sam se uputio na kolodvor jer smo imali autobus u 19 sati. Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje Funcuta, a jedan od njih imao je fantomku, prišli su mi i počeli me naguravati i udarati.

Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više - bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili", kazao je 20-godišnji Toni Juričev.

Policija istražuje cijeli slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara