U Šibeniku proslavljena 15. obljetnica HDZ-a

Petnaesta obljetnica Hrvatske demokratske zajednice u Šibenskojkninskoj županiji proslavljena je danas prigodnom svečanošću u Šibenskome kazalištu.

Osim saborskih zastupnika HDZ-a, županijskih i gradskih stranačkih čelnika, branitelja i invalida Domovinskog rata, utemeljitelja i mnogih članova stranke, na skupu su bili i Dragan Milinović, član Predsjedništva HDZ-a i izaslanik predsjednika stranke Ive Sanadera, te član Predsjedništva stranke Božidar Kalmeta.

Osnivačka skupština HDZ-a održana je u veljači 1990. godine u sportskoj dvorani "Baldekin" u Šibeniku, a na njoj je bio nazočan prvi predsjednik stranke dr. Franjo Tuđman.

Na te je dane danas podsjetio član Nacionalnog vijeća stranke i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić. Istaknuo je da je u proteklih 15 godina Hrvatska demokratska zajednica bila pobjednik na svim parlamentarnim izborima u Županiji te je i danas na vlasti u većini gradova i općina na šibenskom i kninskom području. Dodao je kako je osobito vrijedno to što je u proteklih nekoliko mjeseci šibensko-kninskom HDZ-u pristupilo 150 novih članova, uglavnom mladih i školovanih ljudi.

Član Predsjedništva HDZ-a Božidar Kalmeta rekao je kako je u proteklih 15 godina HDZ dokazao da je najveća i najsnažnija politička stranka u Hrvatskoj te da je "nemjerljiv doprinos Šibenčana razvoju stranke i radu njezinih tijela".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i hrvatska Vlada i dalje će pomagati razvoj Šibenika i cijelog ovog područja. Šest mjeseci nakon uspostave zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Ministarstvo kojem sam na čelu predložit će hrvatskoj Vladi zakon o Obalnoj straži, kojim će biti definirano i da sjedište Obalne straže bude u Šibeniku", rekao je Božidar Kalmeta.

Izaslanik predsjednika HDZ-a Dragan Milinović istaknuo je dobre izborne rezultate HDZ-a u 9. izbornoj jedinici, kojoj pripadaju Šibenik, Zadar, Gospić, Trogir i kaštelansko područje jer, kako je rekao, tu "ljudi ne zaboravljaju što je HDZ učinio za hrvatsku državu".

"Posebno bih se želio osvrnuti na vjerodostojnost stranačke politike koju neki danas dovode u pitanje. Naravno da novo vrijeme traži i nove programe, ali valja se podsjetiti da je još je na prvom Općem saboru HDZ-a, prije točno 16 godina, dr. Franjo Tuđman kazao kako je temeljna zadaća stranke iščupati Hrvatsku s Balkana i uvesti je u Europu. Neke temeljne stvari nikad nećemo mijenjati, a jedna od njih je da hrvatska dijaspora, da hrvatski građani u BiH imaju pravo birati i odlučivati o sudbini hrvatske države. I to je pitanje vjerodostojnosti", rekao je Dragan Milinović.

(Hina) xzpod yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara