U Sinju transparent o "Sanaderu, najdrskijem lažovu istočne Europe"

UOČI dolaska Ive Sanadera u Sinj tamošnji su SDP-ovci odlučili javnosti i predsjedniku HDZ-a ukazati na to kakvo mišljenje o njemu ima američki list "The Washington Times", koji je Sanadera nazvao "najdrskijim lažovom Istočne Europe", što je prvi prenio Index.

Nekoliko dana nakon što je u spomenutim američkim novinama osvanuo naslov o premijeru lažljivcu, sinjski SDP-ovci su jučer na pročelju zgrade svoje stranke istaknuli transparent protiv Sanadera. Istog je dana Sanader trebao posjetiti Sinj u sklopu predizborne turneje po Hrvatskoj.

Transparent je bio obješen na trećem katu zgrade sinjskog SDP-a na kojoj se dva kata niže nalazila zastava SDP tim. Međutim, postavljanje transparenta nije prošlo bez izgreda.

Nataša Poparić, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Sinj, rekla je za Index kako je jučer dok se nalazila u Zagrebu, iz sinjske podružnice SDP-a primila telefonski poziv svojih stranačkih kolega koji su joj javili da nepoznate osobe, koje su izašle iz vozila na kojem je bilo HDZ-ovo znakovlje, pokušavaju sa zgrade skinuti SDP-ovu zastavu.

Sinjski SDP tada je pozvao policiju koja je "skidače" pronašla u obližnjem kafiću, kazala nam je Poparić.

Bez štete nema postupanja policije

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznajemo kako je policija u Sinju jučer oko 20.20 sati zaprimila dojavu o navodno razbijenom jednom staklu na zgradi u kojoj se nalaze članovi SDP-a.

Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da nije bilo uništenja imovine niti bilo kakve materijalne štete, a također policiji nitko od zatečenih osoba nije potvrdio bilo kakav incident, kaže glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj dodajući kako zbog toga nije bilo službenog postupanja policije.

Poparić također kaže kako nije bilo nikakve štete, osim što je oko zgrade bilo razbijenog stakla najvjerojatnije od boca kojima su "skidači" pokušali gađati sporni transparent.

U cijeloj priči zanimljivo je i kako je predsjednik sinjske Hvidre Dražen Pavlović, revoltiran SDP-ovim transparentom "dobrodošlice" Sanaderu, javno zatražio od branitelja i članova njihovih obitelji da u nedjelju ne glasuju za SDP, već za HDZ.

To je pak izazvalo negodovanje kod branitelja Cetinske krajine koji su članovi HČSP-a, HSP-a pa čak i u SDP-u.

I.K.
Foto: Slobodna Dalmacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara