U Sisačko-moslavačkoj županiji vodi HDZ, u Sisku koalicija na čelu s SDP-om

PREMA prvim i neslužbenim podacima Županijskog izbornog povjerenstva najviše glasova u Sisačkomoslavačkoj županiji dobio je HDZ koji je osvojio 32,56 posto glasova, koalicija "Srcem za promjene" na čelu sa SDPom dobila je 31,77 posto glasova, HSP 15,68 posto glasova, a HSU 6,04 posto glasova.

Po riječima predsjednika županijskog izbornog povjerenstva Danka Kovača izbori za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije morat će se ponoviti na biračkom mjestu u Maloj Gradusi kod Sunje gdje je pronađen jedan glasački listić više od prijavljenog broja glasača.

Za grad Sisak do 21 sat obrađeni su rezultati glasovanja sa 42 od 71 biračkog mjesta ili 43,08 posto, pri čemu je zabilježen odaziv građana na birališta od 45,07 posto.

Koalicija "Sisačko proljeće" SDP-HNS-HSS i LSi vodi sa 32,52 posto glasova, drugi je HDZ sa 26,95 posto glasova, HSP je treći sa 15,8 posto glasova, dok Hrvatska stranka umirovljenika sa osvojenih 4,44 posto glasova ima šanse da prođe izborni prag po obradi podataka sa ostalih biračkih mjesta.

Obrađeni su također svi podaci za lokalne izbore za Grad Kutinu, a izborni je prag prošlo 7 bilo stranačkih, bilo koalicijskih bilo nezavisnih lista. Prema informacijama dobivenim od Županijskog izbornog povjerenstva izborni prag u Kutini prošli su HDZ, koalicija SDP-HNS, HSLS, HSS, HSP, Nezavisna lista Vladimira Mičetića i HSU.

U Sisačko-moslavačkoj županiji do 21 sat obrađeno je 37 posto biračkih mjesta, a odaziv birača bio je 40,8 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara