U Sisku će od 15. travnja djelovati 10 "kontakt-policajaca"

U SISKU će, uz još četiri grada u Hrvatskoj, od 15. travnja djelovati deset tzv. kontakt ili kvartovskih policajaca koji će šest mjeseci raditi na pokusnom programu ´Policija u zajednici´ Ministarstva unutarnjih poslova, kazao je danas načelnik Uprave policije MUPa Vladmir Faber na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u Sisku.

Deset policajaca iz sisačko-moslavačke Policijske uprave koji će sudjelovati u Programu bit će odabrano 17 ožujka. Oni će od 24. ožujka do 11. travnja proći izobrazbu na Policijskoj akademiji, a 15. travnja počet će posao kontakt-policajca, rekao je, dodavši da će od iduće godine takve policajce imati sve policijske uprave u Hrvatskoj.

´To nije politički, nego isključivo policijski program, autor kojega je MUP, dakle struka, a ne dnevna politika´, kazao je, uz ostalo, Faber.

Voditeljica Katedre za kriminologiju Policijske akademije dr. Irena Cajner-Mraović istaknula je da je program ´Policija u zajednici´ strateško opredjeljenje MUP-a te da je riječ o reformi načina policijskog rada i djelovanja, kako bi se suradnjom kontakt-policajaca s građanima povećala sigurnost i smanjio broj kažnjivih i prekršajnih djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara