U Sloveniji pet novooboljelih, žarište i dalje općina Hrastnik

U Sloveniji pet novooboljelih, žarište i dalje općina Hrastnik
Foto: EPA

U SLOVENIJI je u zadnja 24 sata na novi koronavirus testirano 335 osoba, pri čemu je potvrđeno 5 pozitivnih slučaja zaraze, objavila je danas slovenska vlada.

To je manji broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kad je s 549 testova otkriveno 16 novozaraženih. Proteklog tjedna broj dnevno novozaraženih bio je dvoznamenkast, no u dane vikenda obavi se višestruko manji broj testiranja nego radnim danima, te otkrije znatno manji broj infekcija.

U Sloveniji je do sada 2087 zaraženih

Od početka epidemije u Sloveniji je sa 127.940  testova potvrđeno ukupno 2087 zaraženih, a trenutno je 238 aktivnih slučajeva. Trenutno je hospitalizirano 20 pacijenata primljenih zbog covida-19, jedan manje nego prethodni dan. Od  toga je četvero pacijenata na intenzivnom liječenju, dok broj umrlih među zaraženima  ostaje 116, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U zadnja 24 sata otkrivena je još jedna zaraza koronavirusom kod odgajateljice u dječjem vrtiću u Celju, te je karantena određena i za 21 dijete.

Ranije je prošlog tjedna koronavirus potvrđen kod tri djelatnice u istom vrtiću, te izolacija određena za 23 djece koja su s njima bila u kontaktu.

Najveće žarište u Sloveniji je općina Hrastnik

Najveće žarište u Sloveniji i dalje ostaje u općini Hrastnik, u kojoj je oko trećine ukupnih aktivnih slučajeva u cijeloj Sloveniji i gdje je zaraza ušla u dom za starije i nemoćne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara