U Sloveniji uskoro referendum o "izbrisanima"

U SLOVENIJI bi se uskoro mogao održati zakonodavni referendum o "izbrisanim" neslovencima, pitanju koje već duže vremena elektrizira ovdašnju političku javnost.

Kako je u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV u utorak navečer izjavio državni vijećnik Marjan Mavčec, Slovenska pučka stranka (SLS) čiji je on član osigurala je potreban trideseti glas zastupnika u parlamentu na peticiji koju je pokrenuo predsjednik Slovenskih demokrata (SDS) Janez Janša.

"Referendum će se sigurno održati", izjavio je Mavčec, dodajući da je državno vijeće (gornji dom slovenskog parlamenta) u utorak odstupilo od raspisivanja takvog referenduma nakon "strahovitih pritisaka" stranaka lijevog centra, osobito liberalnih demokrata (LDS) premijera Antona Ropa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski politički analitičari smatraju da bi pitanje "izbrisanih" moglo postati jednom od glavnih predizbornih tema za iduću godinu kada se u državi održavaju najprije prvi izbori za članove Europskog parlamenta, a onda i opći parlamentarni izbori.

(Hina) fl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara