U Splitsko-dalmatinskoj županiji 12 posto više turista

Broj turista u predsezoni u Splitskodalmatinskoj županiji, u odnosu prema istom razdoblju lani, veći ja za 12 posto, doznaje se danas od direktora županijske Turističke zajednice Milija Razovića.

U predsezoni je tako u Splitsko-dalmatinskoj županiji boravilo više od 400 tisuća gostiju. Iako su turistički radnici mislili da će - zbog Europskoga nogometnog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Grčkoj - broj noćenja u sezoni biti manji, buking pokazuje suprotno, tako da se već sada može reći da će i glavna sezona biti uspješna, rekao je Razović.

Očekuje se da će najviše turista stići u prvih desetak dana srpnja, kada se predviđa rast od tri do sedam posto, što potvrđuju i najave turističkih agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još se više očekuje od nautičkog turizma, koji će, ipak, najveći procvat doživjeti iduće godine, kada se dovrši autocesta koja će naše more "približiti" nautičarima, procijenio je direktor županijske Turističke zajednice.

Istaknuo je da je ove godine, zahvaljujući ulaganjima u turističke objekte, gostima na raspolaganju i mnogo više manjih obiteljskih hotela i kampova te privatnih apartmana i soba.

(Hina) xdstr ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara