U splitskom HNK-u premijera predstave "Hajdemo skakati po tim oblacima"

Na "Sceni 55" splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta večeras je premijerno uprizorena predstava Elvisa Bošnjaka "Hajdemo skakati po tim oblacima" u režiji Nenni Delmestre. L

Jednu od dviju uloga tumači sam autor, Elvis Bošnjak, a drugu Bruna Bebić - Tudor.

Predstava otvorene forme, bez jasno određenih likova, strukture i dramaturškog slijeda, priča je o dvoje ljudi - Semu i Riti, koji intenzivno postoje jedno za drugo, premda se njihovi ljubavni putovi križaju samo u snovima.

Tekst predstave je pisan tako da ga mogu igrati dvoje ili više glumaca, u manje ili više prizora, bez određenog reda, o čemu odlučuje redatelj.

Redateljica Nenni Delmestre uprizorila je predstavu u 36 scena i 19 fragmentiranih prizora od po oko tri minute, gradeći tako, ne likove ili karaktere, nego osobne male trenutke iz života svakog čovjeka, pogađajući u srž osjećaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elvis Bošnjak, istaknuo je kako mu je ova predstava "jedan od najtežih, ali najdražih profesionalnih izazova u životu, jer govori o vječnoj i dirljivoj temi ljubavi".

Predstava "Hajdemo skakati po tim oblacima" bit će izvedena i izvan konkurencije u sklopu ovogodišnjih 14. Marulićevih dana koji sutra počinju u Splitu.

(Hina) xdstr ysp

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara