U Splitu otvoren kazahstanski konzulat

U Splitu otvoren kazahstanski konzulat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POTPREDSJEDNICA vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić otvorila je danas u Splitu, zajedno s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Kazahstana Toležanom Barljabajevim, prostorije novog kazahstanskog konzulata, priopćeno je iz MVEP-a.

To je treći kazahstanski konzulat u Hrvatskoj, uz postojeće u Umagu i Dubrovniku, a na njegovom čelu je počasni konzul Mateo Tramontana, iskusni gospodarstvenik iz područja brodogradnje i turizma.

Obraćajući se prisutnima, ministrica Pejčinović Burić naglasila je vrlo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kazahstana te istaknula kako je rad počasnog konzula iznimno cijenjen i važan most suradnje.

U osobitom je interesu obiju zemalja jačanje gospodarske suradnje, što je potvrđeno i tijekom prošlotjednog posjeta ministrice Kazahstanu, naglašava se u priopćenju iz MVEP-a. Otvaranje veleposlanstva Hrvatske u Nursultanu i konzulata u Splitu pridonijet će snažnijoj suradnji dviju država te potaknuti jaču turističku razmjenu, zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara