U Splitu spremaju prosvjed podrške trostrukom ubojici

U Splitu spremaju prosvjed podrške trostrukom ubojici
Foto: Čitatelj Indexa

NA FACEBOOKU se najavljuje prosvjed podrške ubojici iz Splita. 

"Oko 15.000 ljudi očekujemo. Prosvjed će biti u Splitu. Mi smo se okupili radi naše djece, da naša djeca danas sutra ne dožive ovu situaciju u koju je ušao Filip", rekla je Mirela Znaor iz Pravde za Filipa za Novu TV.

Tri osobe koje je policija privela nakon pucnjave u Splitu puštene su na slobodu. Protiv njih nisu podnesene nikakve prijave, potvrdila nam je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

"Stječe se dojam da je zakazalo više institucija"

Slučaj je komentirao i stručnjak za sigurnost Tonći Prodan. 

"Postoji pravilo da jedno nasilje rađa drugo i stvara spiralu. Ne bih isključio takvu situaciju u ovom slučaju s obzirom na viralnost društvenih mreža, brzinu širenja vijesti, formiranje raznih grupa. Ne bih isključio eventualne osvete. Mislim da bi to trebalo prevenirati, to nije izvjesno da će se dogoditi, ali, evo, to je jedan od scenarija", tvrdi Prodan. I potvrđuje - događaj je narušio percepciju sigurnosti u Splitu, ali se može dogoditi bilo gdje u Hrvatskoj. "Zbog ovakvih događaja stječe se dojam da je zakazalo više institucija", dodaje Prodan.

A procedura s osumnjičenim je sljedeća - tužitelj koji postupa u predmetu izdaje nalog za psihijatrijsko vještačenje okrivljenika koje će, kako doznaje Nova TV, najvjerojatnije biti povjereno Klinici Vrapče.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara