U Srbiji procurili ispiti za osnovne škole, bijesna djeca blokirala Beograd

U Srbiji procurili ispiti za osnovne škole, bijesna djeca blokirala Beograd

U BEOGRADU su prosvjedovali osnovnoškolci. Štoviše, prosvjedi su na momente zadobili i ozbiljan karakter jer su djeca blokirala ulice i jajima gađali zgradu ministarstva.

Naime, sve je počelo nakon što su procurili ispiti testa iz matematike, a zbog čega je današnji test pomaknut za četvrtak, piše Blic. Zbog toga su učenici osmih razreda ispred Ministarstva prosvjete održali prosvjed, a zatražili su smjenu ministra Mladena Šarčevića. Drugi zahtjev je bio da ih se u srednju školu upisuje samo na temelju ocjena iz osnovne škole, a ne i na temelju testova koje ovih dana pišu, a koji su kompromitirani njihovom objavom u javnosti.

Prosvjed je počeo oko 13 sati, a učenici su nosili transparente "Nećemo prijemni" i "Kradete nam budućnost". U jednom trenutku su pokušali i ući u zgradu ministarstva koju su zasuli jajima.

Nakon što nisu primljeni na razgovor, šetali su po gradu te usput blokirali više ulica i trgova u samom centru grada. Onda su se opet vratili pred ministarstvo gdje su ostali sve do 17 sati. Nove prosvjede najavili su za sutra.

Danas je u Srbiji glavno pitanje kako su testovi dospjeli u javnost te kako sada vjerovati da i ostali testovi, a ne samo test iz matematike, nisu kompromitirani.

Kako piše Telegraf, koji je sinoć objavio slike testova, preko Vibera su ih dijelili đaci iz Zemuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara