U Srbiji učeniku pao strop na glavu te je zadobio potres mozga

KOMAD stropa težine sedam kilograma i površine od jednog metra kvadratnog pao je na glavu 13-godišnjem učeniku iz Požege u Srbiji.

Dječak je bio na nastavi iz povijesti u Osnovnoj školi "Petar Leković", kad se sa stropa otkinuo dio žbuke, debljine dva centimetra i s visine od tri metra pao nesretnom B. M. na glavu.

Učenici panično pobjegli van

U tom trenutku u učionici je zavladala opća panika u kojoj su učenici i nastavnica pobjegli iz prostorije, zajedno s ozlijeđenim dječakom, koji je sjedio u klupi zajedno s još dvojicom dječaka. Njih je komad otpalog stropa samo uspio okrznuti.

"Kako je moglo biti, dobro je prošlo. Žbuka je srećom imala ravan pad. Da se samo malo nakrivila, zarila bi se djetetu u glavu. Ovo treba biti svima nama opomena, a nadležni bi trebali razmisliti o tome žele li nas i dalje ostaviti da strahujemo za sigurnost djece", izjavili su jučer za Blic gnjevni profesori škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotrajala zgrada

Prema riječima ravnatelja škole, Miše Markovića, zgrada u kojoj se škola nalazi, dotrajala je i stara 45 godina. U tom vremenskom periodu zgrada nije ozbiljnije obnavljana, a prokišnjava na desetak mjesta po stropu te su nakon svake jače kiše lusteri puni vode, ističe Marković.

Ozlijeđeni dječak prevezen je u bolnicu, gdje mu je ustanovljen potres mozga, međutim liječnici su nakon detaljnih pretraga kazali kako neće biti trajnih posljedica po njegovo zdravlje.

K.S.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara