U strašnoj nesreći u Osijeku poginuo je biljarist

U strašnoj nesreći u Osijeku poginuo je biljarist
Foto:

POLICIJA je ranije danas objavila detalje teške nesreće u Osijeku u kojoj je u petak poginuo vozač nakon što se zabio u tramvajski stup.

"U petak, 18. siječnja, oko 14:27 sati, 40-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom Vinkovačke ceste, desnom prometnom trakom iz smjera juga u smjeru sjevera.

Dolaskom do sjeverne strane podvožnjaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, koje se zarotiralo i prednjim dijelom sletjelo s kolnika. Vozilo je lijevim bočnim dijelom udarilo u metalni stup (nosač električnih vodova tramvaja), koji se nalazi na travnatoj bankini uz istočni rub kolnika. Na mjestu prometne nesreće preminuo je 40-godišnjak, dok je 33-godišnja putnica iz vozila zadobila teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

Od 14.45 do 16.28 sati promet Vinkovačkom cestom u smjeru jug - sjever bio je zatvoren te se odvijao obilazno, a od 14.29 do 17.05 sati u prekidu je bio tramvajski promet na liniji Bikara - Trg Ante Starčevića", objavila je osječko-baranjska policija.

Godinama se bavio biljarom

Kako piše Glas Slavonije, poginuo je Ronald Matošević, osječki biljarist. Ronald je rođeni Osječanin (3. listopada 1979.), nakon osnovne („Antuna Mihanovića“) i srednje škole (Treća gimnazija) diplomirao je 2007. na Ekonomskom fakultetu, smjer Financijski management, godinu dana proveo kao pripravnik na Filozofskom fakultetu, a smrt ga je pokosila kao računovođu u Udruzi slijepih, gdje se zaposlio 2013.

Njegov otac Antun bio je solidan amaterski nogometaš, a do smrti i nogometni sudac, pa se dječak iz Kašićeve ulice cijeli život bavio sportom. Prvo se okušao u košarci, nastupajući za nekadašnji Chemo, ali se prije točno dva desetljeća potpuno posvetio - biljaru. Rona je igrao za osječke klubove Vegas, Balote, Mali princ, Charli, Marjan, Giant i, konačno, za Plan B, čiji je jedan od osnivača postao 2000. Štoviše, prostorije tog kluba, nedaleko od njegova obiteljskog prebivališta, postupno su mu posta(ja)le drugi dom. Pridonosio je brojnim uspjesima Plana B, višestrukom osvajanju naslova prvaka Regionalne lige, a na natjecanjima na državnoj razini davao je svoj obol u osvajanju pokala srebrna i brončana sjaja.

Ispraćaj Ronalda Matoševića na njegovo posljednje počivalište na gornjogradskom Aninom groblju bit će sutra (u utorak, 22. siječnja) 13.30. Tugujući članovi Plana B organizirali su, odmah nakon sprovoda, karmine u klupskim prostorijama, gdje je Rona gotovo 20 godina bio doslovce svakodnevno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara