U šumama Kalifornije pronađene stvari nestalog zrakoplovnog avanturista Stevea Fossetta

NEKE od osobnih stvari koje su pripadale nestalom zrakoplovnom avanturistu Steveu Fossettu, pronađene su u šumama Kalifornije, nedaleko od granice sa saveznom državom Nevadom.

Fossett je postavio mnoge svjetske rekorde te je prva osoba koja je balonom obletjela svijet, a isto tako popeo se na najveće planinske vrhunce u svijetu te se bavio i jedrenjem.

Stvari pronašao vlasnik lokalnog dućana

Vlasnik lokalnog dućana sa skijaškom opremom, koji je planinario blizu svog doma na jezerima Mammoth, pronašao je dvije kartice s Fossettovim imenom, koje je izdala Federalna zrakoplovna agencija (FAA), prenosi FOX News.

Isti je čovjek pronašao i manju količinu novca te prsluk, koje je ponio sa sobom kući. Policija je obavila razgovor s vlasnikom dućana i njegovom suprugom, a prvi izvještaji navode kako su pronađeni dokumenti autentični. U trenutku kada su pronađeni bili su razbacani po podu, a istrošeni prsluk ležao je nedaleko od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova istraga

Ovo otkriće navelo je vlasti da ponovno pokrenu istragu oko Fossettova nestanka. On je i službeno proglašen mrtvim u veljači ove godine. Odvjetnik Fossettove supruge zamolio je javnost za prekid špekulacija oko toga da je Fossett lažirao svoju smrt, jer je bio u velikim dugovima.

Fossett je prošlog rujna uzletio zrakoplovom s privatne piste u Nevadi te mu se nakon toga izgubio svaki trag. Vlasti tijekom potrage nisu pronašle ostatke njegovog aviona, a vjeruju da je vjerojatno pao na nepristupačnom terenu i da je pronalazak posmrtnih ostataka iznimno težak.

B.V.
Foto: wikipedia.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara