u svibnju početak gradnje pos stanova na lokaciji špansko-oranice

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas kako privodi kraju pripremne radnje za početak gradnje stanova iz programa poticane stanogradnje (POS) na lokaciji ŠpanskoOranice u Zagrebu, te da bi gradnja 16 zgrada sa 664 stana trebala početi u svibnju. L

Ministarstvo u priopćenju navodi da je u tijeku ishođenje potrebne dokumentacije za početak gradnje na toj lokaciji te da su do sada ishođene tri građevinske dozvole, a da se nakon 20. travnja očekuje dobivanje još četiri.

Očekivano vrijeme završetka radova na zgradama za koje su građevinske dozvole izhođene je godina dana od početka radova, dok su za ostale očekivani rokovi od 12 do 18 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo navodi da gradnja POS stanova teče normalnim tijekom na svim lokacijama na kojima su odrađene sve potrebne predradnje te da program POS bolje napreduje u gradovima i općinama u kojima su lokalne vlasti pokazale interes i spremnost na suradnju osiguravajući lokaciju i potrebnu infrastrukturu.

Ove godine u program POS uložit će se oko 167 milijuna kuna, što je do sada najveći iznos koji je država za POS predvidjela.

(Hina) pp/xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara