U tajnoj operaciji u Pojasu Gaze ubijeni sedmero Palestinaca i jedan Izraelac

U tajnoj operaciji u Pojasu Gaze ubijeni sedmero Palestinaca i jedan Izraelac
Foto: EPA

IZRAELSKE snage ubile su jučer sedmero Palestinaca u Pojasu Gaze u zračnim napadima i tajnoj operaciji koja je, po Hamasu, imala za metu jednog od njegovih zapovjednika i u kojoj je, po izraelskoj vojsci, poginuo jedan izraelski vojnik.

Dan nakon napada vlada zatišje

Palestinci su na napad u nedjelju odgovorili raketiranjem izraelskih pograničnih naselja. Izraelska vojska objavila je da je njezina obrana presrela dvije rakete. Nema izvješća o žrtvama i šteti na izraelskoj strani granice.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zbog nasilja je skratio posjet Parizu, gdje je nazočio obilježavanju stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Hamas je objavio da je incident počeo kada su napadači iz civilnog automobila u vožnji otvorili vatru na skupinu njegovih naoružanih militanata ubivši jednog njihovog zapovjednika. Pripadnici Hamasa krenuli su u potjeru za automobilom koji je pojurio prema granici. Tijekom potjere izraelski zrakoplovi ispalili su više od 40 projektila na to područje, tvrde očevici.

Ubijen zapovjednik Hamasa

Poginulo je najmanje sedmero ljudi, među kojima četvorica militanata, uključujući zapovjednika Hamasa Nura Baraka, objavio je Hamas. 

Izraelska vojska objavila je da je u akciji poginuo jedan izraelski vojnik, a jedan je ozlijeđen.

Izrael je ponovno pokrenuo taktiku napada na pojedine zapovjednike Hamasa, što nije činio već godinama i što bi moglo izazvati jačanje napetosti duž granice.

Nasilje na granici često je otkako su Palestinci započeli tjedne prosvjede 30. ožujka. Egipat, Katar i UN pokušavaju dogovoriti dugotrajan prekid vatre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara