U tijeku izdavanje rješenja o uklanjanju novoizgrađenih dijelova Jordanićeve kuće i postupak podnošenja prekršajnih prijava

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je, u vezi s bespravnom dogradnjom kuće na Krku glavnog državnog inspektora Branka Jordanića, u tijeku izdavanje rješenja o uklanjanju "izgađene građevine i podnošenje prekršajnih prijava protiv investitorice i izvođača radova".

U rješenju o uklanjanju inspekcija je dužna odrediti primjeren rok u kojem investitor može sam ukloniti objekt. Nakon proteka tog roka, ako objekt nije uklonjen, inspekcija donosi zaključak o dozvoli izvršenja, što znači da će objekt iz prostora ukloniti država, navodi se u priopćenju.

Riječka područna građevinska inspekcija u Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva provela je jučer, 22. ožujka, inspekcijski nadzor građevine u Donjoj Garici na otoku Krku te je očevidom i uvidom u predočenu dokumentaciju utvrdila da se radovi "na uklanjanju dijela postojećih građevina i rekonstrukciji - dogradnji i nadogradnji - izvode bez građevinske dozvole". Na temelju odredaba Zakona o gradnji naređeno je zatvaranje gradilišta posebnim službenim znakom, navodi se u priopćenju.

Utvrđeno je da su izvedeni radovi na rekonstrukciji dviju ruševnih stambenih građevina na način da je u prizemlju zadržan dio postojećih građevina i dograđeno prizemlje, te nadograđen prvi i drugi kat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku očevida radovi se nisu izvodili, a nadzoru su bili nazočni investitorica i supruga glavnog državnog inspektora Fadila Jordanić i izvođač radova Hasan Ibrahimović, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Jučer je novinarima nazočnima na gradilištu Jordanićeva supruga izjavila da građevinsku dozvolu za radove na kući nisu ishodili jer su smatrali da se to može učiniti i tijekom gradnje, odnosno da nisu znali da je treba imati prije početka gradnje.

Izvođač radova Hasan Ibrahimović rekao je da je u ime Fadile Jordanić, kao investitorice, podnio jučer zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole krčkoj ispostavi nadležnog ureda državne uprave.

Premijer Ivo Sanader najavio je da će se Vlada, nakon dobivenog izvješća resorne ministrice Marine Matulović Dropulić, danas očitovati o tome slučaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara