U tijeku reforma makedonske vojske - Crvenkovski

Makedonska vojska bit će u potpunosti profesionalizirana do sredine iduće godine, izjavio je u ponedjeljak makedonski predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Branko Crvenkovski.

"Reforme u vojsci i policiji odvijaju se u planiranom smjeru tako da će potpuna profesionalizacija vojske biti završena do konca 2007. godine a postoje mogućnosti da ovaj cilj bude ostvaren već sredinom 2006. godine", izjavio je u ponedjeljak predsjednik Makedonije i vrhovni zapovjednik vojske Branko Crvenkovski nakon sjednice nacionalnog Vijeća sigurnosti.

U okviru približavanja euroatlantskim integracijama, naglasio je on, tijek reformi u vojsci i policiji, za koje će biti osigurana sredstva, bit će ocjenjivan na svakoj sjednici Vijeća sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Provladin dnevni list Utrinski Vesnik piše u ponedjeljak da bi Makedonija, jedina od zemalja Jadranske povelje, mogla dobiti poziv za prijam u NATO do konca ove ili početkom iduće godine.

Pozivajući se na izvore iz Bruxellesa i stranih diplomata list ističe kako Makedonija ima jaču političku potporu Sjedinjenih Američkih Država od ostalih dviju država Jadranske skupine, a kao razlog tomu navodi zaostajanje Albanije u reformama i priklanjanje Hrvatske europskom putu, a ne američkom.

(Hina) xmda ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara