U TLM-u zadovoljni Vladinom odlukom o državnom jamstvu za novi zajam

PREDSJEDNIK Uprave TLM-a Zdravko Petković zadovoljan je Vladinom odlukom o državnom jamstvu za zajam od 17 milijuna eura kojim je omogućen nastavak proizvodnje u tom najvećem šibenskom poduzeću, a jedan od zaključaka je i da treba utvrditi odgovornost Uprave za stanje u TLM-u.

"Zahvalni smo Vladi, ali bila bi velika iluzija kad bismo te odluke shvatili kao izlaz za TLM. Nije riječ o otpisu dugova, nego o mogućnosti novog zaduženja pa je u redu da Vlada, koja jamči za tako velik novac, traži odgovornost Uprave i Nadzornog odbora. U TLM-u je na redu dubok preustroj i kadrovske promjene koje treba obaviti za tridesetak dana", kazao je predsjednik Uprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdivši da ne može unaprijed reći što će utvrditi Ministarstvo gospodarstva o odgovornosti Uprave, dodao je kako je dio odgovornosti sigurno i na Upravi. Osim petorice članova Uprave odgovorni su i ljudi na visokim položajima u TLM-u, izjavio je Petković.

Plan preustroja dovršen je u suradnji sa stručnjacima IBM-a koji rade za HFP, ali Petković nije želio reći kolik je višak radnika. "TLM se mora riješiti djelatnosti koje nisu osnovne, ako se kani privatizirati. Dok taj posao ne bude dovršen, ne bih želio nagađati o višku radnika", naveo je Petković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara