U tučnjavi zatvorenika u Lepoglavi četvorica lakše ozlijeđena

U KAZNIONICI u Lepoglavi prošlog se tjedna fizički sukobilo više zatvorenika pri čemu su četvorica lakše ozlijeđena, izvijestila je danas Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

Nakon članka u današnjem Večernjem listu o "masovnoj tučnjavi" u lepoglavskoj kaznionici, Uprava za zatvorski sustav priopćila je da su u fizičkom sukobu 5. siječnja sudjelovala četvorica zatvorenika, a ne njih dvadesetak kao što navodi tisak.

U Upravi opovrgavaju i tvrdnje da su zatvorenici u tučnjavi koristili šipke i oštre predmete.

Tvrde da je pravosudna policija prekinula fizički sukob između trojice zatvorenika koji je izbio u 8,30 sati ispred blagovaonice. No, kako kažu, tada se umiješao i četvrti zatvorenik koji je s boćališta ušao u blagovaonicu i jednom od sudionika tučnjave bacio boću u glavu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnji sukob spriječila su osmorica pravosudnih policajaca, a cijeli je incident trajao nepune dvije minute i snimljen je video nadzorom, kažu u Upravi za zatvorski sustav.

Trojica zatvorenika zadobila su krvne podljeve i lakše su ozlijeđena, dok je zatvoreniku kojeg je pogodila boća rasječena glava.

U odnosu na tvrdnju u novinskom članku da javnost o događaju nije izviještena, u Upravi za zatvorski sustav ocjenjuju da je incident bio "takove naravi da to nije bilo potrebno".

U priopćenju se ne navode razlozi zbog kojih je došlo do tučnjave, niti se osvrće na tvrdnju tiska da su sudionici završili u Odjelu pojačanog nadzora te da je među njima i zatvorenik koji je bio samo promatrač.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara