U Varaždinu drugi krug izbora za gradonačelnika, u Sibinju za načelnika

U Varaždinu drugi krug izbora za gradonačelnika, u Sibinju za načelnika

Ilustracija: Index

U VARAŽDINU se danas održava drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika i dva zamjenika gradonačelnika. U prvom krugu održanom 16. listopada, nijedan od četvorice kandidata za gradonačelnika nije dobio više od 50 posto glasova birača.

Veći odaziv nego u prvom krugu

Sva birališta otvorena su na vrijeme, a do 10 sati na ukupno 48 biračkih mjesta glasovalo je 4685  birača što je 11,36 posto od ukupno 41.250 birača u Varaždinu. To je nešto veći odaziv birača jer je u prvom krugu glasovanja prije dva tjedna u 10 sati zabilježen izlazak od 9,47 posto. Izbori se odvijaju u najboljem redu, na biralištima nisu zabilježene nikakve nepravilnosti, izvijestilo je Gradsko izborno povjerenstvo.

Za gradonačelnika Varaždina natječu se kandidat HNS-SDP-HSU-a Goran Habuš (u prvom krugu dobio je 43,87 posto glasova) i nezavisni kandidat Zlatko Horvat (u prvom krugu dobio je 22,93 posto glasova), zamjenik bivšega gradonačelnika.

U prvom krugu još su sudjelovali kandidati Miljenko Ernoić (HSLS) koji je dobio 15,73 posto glasova i Ladislav Ilčić s 15,62 posto.

Bivši gradonačelnik Čehok završio u Remetincu

Na prijevremene izbore za varaždinskoga gradonačelnika i njegova dva zamjenika u prvom krugu izašao je 15.651 birač s pravom glasa, odnosno 37,94 posto od ukupno 41.256 upisanih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, izbori su raspisani nakon što je donedavni varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u srpnju dao ostavku iz istražnog pritvora u Remetincu kamo je priveden jer zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je Grad Varaždin oštećen za višemilijunski iznos.

Izbori i u Sibinju

Drugi krug izvanrednih izbora za općinskoga načelnika, osim u Varaždinu, održava se i u Sibinju, u Brodsko-posavskoj županiji.

Birači će odlučivati između dvaju pravaških kandidata, Josipa Pavića iz HSP-a dr. Ante Starčević i Krunoslava Zdjelarevića iz HSP-a.

Izvanredni izbori u Sibinju održavaju se jer je bivši načelnik Ivica Batinić podnio ostavku nakon što je osumnjičen za sudjelovanje u malverzacijama s državnim zemljištem, javlja HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara