U Varaždinu počeo 9. međunarodni festival tradicionalnog jazza

DEVETI međunarodni festival tradicionalnog jazza Varaždin 2003. počeo je večerašnjim koncertima hrvatskog Sick swing orchestra i austrijskog sastava Wienna city ramblers u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.

Nakon koncerta održan je jam session sudionika programa u podrumskoj sceni "Zvonimir Rogoz", koja se također nalazi u spomenutom kazalištu.

Za sutra, zadnjeg dana Festivala, najavljeni su koncerti mađarskog Bohem ragtime jazzbanda i američke jazz pjevačice Joan Saulkner koja nastupa sa sastavom USA and International trio. Također nakon koncerta biti će održan jam session sudionika programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizator Festivala je varaždinsko-hrvatsko-austrijska kulturna zajednica u suorganizaciji sa zagrebačkim Austrijskim kulturnim forumom i Galerijom Garestin, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Umjetnički ravnatelj Festivala i voditelj programa je Mladen Mazur koji je u programu Festivala najavio da ovogodišnji program donosi obilje swinga, ragtimea i vokalnog "mainstream" jazza.

(Hina) bed mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara