U Vijetnamu zaplijenjeno 300 kila metamfetamina

U Vijetnamu zaplijenjeno 300 kila metamfetamina
Ilustracija: EPA

VIJETNAMSKA policija je priopćila da je zaplijenila gotovo 300 kg metamfetamina, sintetske droge koja se sve više koristi u toj zemlji s veoma strogim zakonom o uporabi narkotika.

Dvjesto devedeset četiri kilograma tableta pronađeno je u kamionetu s registracijskim pločicama Laosa u akciji granične policije i carinika u pokrajini Ha Tinh, u središtu zemlje, navodi pokrajinska policija na svojoj mrežnoj stranici.

Osumnjičenik, laoški državljanin, priveden je, ali je "drugi osumnjičenik uspio pobjeći zbog mraka, opasnog terena i magle", dodaje.

Vijetnam je zona tranzita, ali i konzumacije narkotika koji se proizvode u takozvanom Zlatnom trokutu, na tromeđi Laosa, Mjanmara i Tajlanda. To je područje poznato po opijumu i heroinu, ali sve više i po drogama iz skupine metamfetamina koje se proizvode u laboratoriju.

Državna televizija je objavila da je ovo druga po veličini zapljena posljednjih godina u toj zemlji. U listopadu 2018. u kamionu u pokrajini Quang Binh pronađeno je 309 kg metamfetamina čija se vrijednost na ulici procjenjuje na tri milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara