U Vinkovcima otvorena prva županijska smotra dramskog amaterizma

Predstavom "Pljusak" Petra Petrovića Pecija, u režiji Nevenke Petrović, koju je izvela Dramska sekcija KUDa Sloga iz Retkovaca, u vinkovačkom Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" večeras je počela prva županijska smotra dramskog amaterizma Vukovarskosrijemske županije. L

Smotru je otvorio vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer izazivši zadovoljstvo što su Vinkovci, osim Festivala glumca, dobili još jednu kazališnu manifestaciju, ovoga puta amaterskoga karaktera.

Osim članova KUD-a Sloga iz Retkovaca, na pozornicu vinkovačkoga kazališta večeras će izaći i glumci amateri Matice slovačke iz Iloka, koji će izvesti dramu Frane Urbaneka "Sablast", u režiji Vladka Miksada.

Prva županijska smotra dramskog amaterizma završava sutra izvedbom predstave "Ne motaj se okolo gola golcata", Georgesa Feydeaua, Dramske radionice vinkovačkog Gradskog kazališta "Joza Ivakić" , u režiji Andrijane Raguž.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje ocijenjena predstava predstavljat će Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri dramskog amaterizma, koja će se ove godine održati na Visu i u Karlovcu tijekom svibnja.

Prema riječima tajnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava (ZAKUD-a) Vukovarsko-srijemske županije, koja je organizator Prve županijske smotra dramskog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije, Stjepana Đurkovića, postoje najave da će se za nastup na idućoj smotri u ožujku 2005. pripremiti nove dramske sekcije KUD-ova iz Jarmine, Gunje, Ivankova, Privlake, te vinkovačkih KUD-ova Tkanica i Tamburica.

(Hina) xžd ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara