U vojnom helikopteru iznad Rijeke rođena djevojčica

U vojnom helikopteru iznad Rijeke rođena djevojčica
Foto: MORH

U HELIKOPTERU Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena je beba.

Trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze

"Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu", kazao je kapetan posade ETH 91. zrakoplovne baze bojnik Krešimir Abramović.

Rađanje prije slijetanja u Rijeci

Majka je djevojčicu rodila prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu kapetan posade bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera satnik Bojan Bosnić, kopilot narednik Danijel Marušić, tehničar-letač natporučnik Roko Hatvalić, dr. medicine i nadnarednica Iris Šimić, medicinska sestra.

Kapetan posade ETH 91. zrakoplovne baze bojnik Krešimir Abramović kazao je kako je ovo jedno od iskustava koje će sigurno pamtiti cijeli život te kako je na kraju priče najvažnije da su majka i njezina djevojčica dobro.

"Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo. Iz perspektive pilota u helikopter je ušla pacijentica na nosilima, a izašla žena s tek rođenom bebom na prsima. Medicinski tim odlično se snašao i obavio porođaj i ovom bih prilikom pohvalio profesionalnost svih uključenih i u svoje ime i ime cijele posade čestitao roditeljima i danas rođenoj curici poželio svu sreću", kazao je Abramović i na kraju dodao: "Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara