U Vukovaru se šetao sa šalom "Crvene zvezde", pa dobio batine

UČENIK vukovarske Gimnazije Srđan Orsić iz Dalja pretučen je u subotu u središtu Vukovara zbog toga što je oko vrata nosio šal Crvene zvezde, priopćila je Informativna služba Samostalne demokratske srpske stranke, te osudila napad dvojice nepoznatih počinitelja.

U priopćenju se navodi kako su Srđana Orsića u središtu Vukovara napala dvojica nepoznatih počinitelja, u dobi oko 30 godina, zatraživši da skine šal nogometnog kluba "Crvena zvezda" koji je imao oko vrata. Napadači su Orsića udarali rukama i nogama po glavi, a zbog ozljeda učenik je, kako se navodi u priopćenju, zatražio i liječničku pomoć.

Kako se tvrdi u priopćenju, nitko od prolaznika nije mu htio pomoći, osim nepoznatog muškarca koji mu je ponudio prijevoz automobilom, ali "kada je vidio kakav šal Orsić ima u rukama, nakon desetak metara naredio mu je da iziđe iz automobila".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da simpatiziranje nekog sportskog društva, u ovom slučaju "Crvene zvezde", pripada slobodi pojedinca zajamčenoj brojnim zakonima te se zaključuje da "samo minutu prije ulaska Hrvatske u europske tokove u Vukovaru još ima onih koji zazivaju atmosferu iz 1991. i uzimanje stvari u svoje ruke".

Načelnik Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske Tomislav Iljić u izjavi za Hinu rekao je kako je Srđan Orsić iz Dalja u subotu prijavio policiji da su ga napala dvojica nepoznatih muškaraca, a kao "razlog napada naveo je šal Crvene zvezde koji je nosio oko vrata".

Iljić je rekao da policija traga za počiniteljima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara