U Zadru održan štrajk upozorenja radnika "Jadrolinije"

ZVUCIMA brodskih truba u zadarskoj gradskoj luci jutros je u 8 sati počeo prosvjed radnika "Jadrolinije" kojim iskazuju neslaganje s odredbama predložena zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Ispred trajekata "Hanibal Lucić" i "Mate Balota" nakratko se okupilo više desetaka pomoraca "Jadrolinije", koji su isticali da su protiv prijedloga zakona o linijskom i obalnom prijevozu jer bi njegovo donošenje, kako kažu, moglo ugroziti poslovanje "Jadrolinije" i njihova radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjed, koji je od organizatora Sindikata pomoraca Hrvatske najavljivan kao štrajk upozorenja, prošao je bez izgreda, za sutra je najavljen na šibenskom području.

Voditelj zadarskoga plovnog područja "Jadrolinije" Vojko Staničić kaže da su danas na zadarskom plovnom području isplovili svi "Jadrolinijini" brodovi po plovidbenom redu te da nije bilo zastoja i kašnjenja brodova.

Dodao je da su trajekti na liniji Prizna - Žigljen za otok Pag, na kojima su pomorci danas od 10 do 12 sati trebali sudjelovati u štrajku, isplovili po plovidbenom redu, bez kašnjenja i zastoja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara