U Zadru počelo 4. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova

Svečanim koncertom ansambla Lado u katedrali sv. Stošije večeras je u Zadru počelo 4. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova. L

Članovi ansambla Lado u prepunoj katedrali izvodili su tradicijske pjesme i plesove u umjetničkoj formi, pod ravnanjem dirigenta Joška Čalete.

Četvrto međunarodno natjecanje pjevačkih zborova proglasio je otvorenim predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Davor Aras, koji je tom prigodom rekao kako ima simbolike u ovogodišnjem nadmetanju pjevačkih zborova, ponajprije u činjenici što se događa u susret dolasku Svetog Oca u Zadar. Prije devet stoljeća u Zadru se pjevalo također na dočeku Svetog Oca, pape Aleksandra III. i to pjesme na hrvatskom jeziku, istaknuo je Aras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I večerašnji koncert ansambla Lado održan je pod nazivom "U susret dolasku Svetog Oca u Hrvatsku i Zadar". Tome je prilagođen i repertoar pjesama. Bile su to božićne pjesme iz različitih hrvatskih područja.

Na ovogodišnjem 4. Međunarodnom natjecanju sudjeluje 14 zborova s oko 750 pjevača. Zborovi su iz Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Švicarske i Slovenije. Organizatori su Koncertni ured Hrvatske kazališne kuće u Zadru, Grad Zadar, Zadarska nadbiskupija i Narodni muzej, a pomoć je pružilo i Ministarstvo kulture. Natjecanje traje do 17. svibnja.

(Hina) ima mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara