U Zadru uhićen kriminalac Dobriša Ćosić, u Njemačkoj ukrao stotine tisuća eura

U Zadru uhićen kriminalac Dobriša Ćosić, u Njemačkoj ukrao stotine tisuća eura
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

POLICIJA je uhitila u Zadru temeljem europskog uhidbenog naloga 51-godišnjeg muškarca, koji je u Njemačkoj počinio više prijevara u ukupnom iznosu od 586.000 eura, a više kaznenih djela počinio je i u Zadru, dok zadarski portali neslužbeno navode da je riječ o poznatom kriminalcu Dobriši Ćosiću.

Voditelj službe kriminalističke policije u Zadru, Bore Mršić, rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak da je uhićeni muškarac rođen u Banjoj Luci, s prebivalištem u Zadru, koji ima dvojno državljanstvo.

U Njemačkoj je od 2012. do 2014. godine počinio više prijevara kojima je fizičke i pravne osobe oštetio za 586.000 eura.

Nakon toga je došao u Zadar gdje je policiji također postao poznat po više kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprava i sličnog. Usko je povezan sa zadarskim krim-miljeom i kriminalcima iz susjednih država i država EU-a.

Nakon uhićenja u utorak, 51-godišnjak je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara