KORONAVIRUS

U Zagreb stiglo šest uzoraka iz Rijeke, Splita i Siska. Sumnja se na koronavirus

U Zagreb stiglo šest uzoraka iz Rijeke, Splita i Siska. Sumnja se na koronavirus
Foto: Robert Anić/PIXSELL

U KLINICI za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu u tijeku je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, priopćeno je danas popodne iz Klinike.

Informacije o rezultatima će nakon završenog testiranja biti dostupne preko zdravstvenih ustanova, iz kojih su uzorci upućeni na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, a u skladu s GDPR-om (Općom uredbom o zaštiti podataka), ističe se u priopćenju.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici nijedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus.

Čeka se rezultat testiranja

Informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka, priopćila je Uprava Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, ministar zdravstva Vili Beroš  21. veljače donio je odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara