U Zagrebu međunarodna vježba u slučaju potresa u jugoistočnoj Europi

PROVJERA i dorada nacionalnih i međunarodnih planova i odgovora na moguće razorne potrese u Jugoistočnoj Europi cilj je simulacijske vježbe SEESIM (South Eastern Europe Simulation) koja se od 10. do 19. prosinca održava u Zagrebu. .

Na vježbi će se između ostalog provjeriti, doraditi i uvježbati postupke za izvanredne situacije, uvježbati osoblje Civilne zaštite, HV-a te ostalih organizacija u planiranju i provedbi odgovora na moguće izvanredne situacije izazvane prirodnim katastrofama.

Tijekom vježbe provjeravat će se postojeće komunikacije u zemlji i reginalnom okružju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vježba će se sutra u Simulacijskom centru Hrvatskog vojnog učilišta ´Petar Zrinski´ biti predstavljena ministrici obrane Željki Antunović, potpredsjedniku Vlade i predsjedniku vladinog Kriznog stožera Goranu Graniću, predstavnicima nadležnih državnih institucija, saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te članovima vojno diplomatskog zbora.

Vježba se odvija u okviru SEDM procesa (South Eastern Europe Defenese Ministerial) kojeg su članovi Italija, Slovenija, SAD, Turska, Grčka, Albanija, Bugarska, Makedonija i Rumunjska, a u kojeg se Hrvatska uključila u lipnju ove godine na ministarskom zasjedanju u Solunu.

Nositelj vježbe je Krizni stožer Vlade RH, a u njoj sudjeluju MORH, MUP, Civilna zaštita, Ministarstvo vanjskih poslova kao i ministarstva financija, zdravstva, gospodarstva i pomorstva i veza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara