U Zagrebu pokušao opljačkati pekaru, u bijegu nožem pokušao ubiti dvoje ljudi

U Zagrebu pokušao opljačkati pekaru, u bijegu nožem pokušao ubiti dvoje ljudi
Foto: MUP

MUŠKARAC u Zagrebu uhićen je zbog pokušaja dvostrukog ubojstva. On je, naime, pokušao opljačkati jednu pekarnicu. Kad mu to nije uspjelo, nožem je napao dvoje slučajnih prolaznika.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojništvo“ u pokušaju i dva kaznena djela „Ubojstvo“ u pokušaju", piše policija.

Naime, sumnja se da se 10. veljače 2020. godine oko 19.25 sati osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Krešićevu ulicu u Zagrebu, ušao u pekarnicu te zaprijetio zaposlenicama (23, 49 i 38) od kojih je zatražio novac, a nakon čega je sam ušao iza prodajnog pulta, uzeo nož s police u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne, u čemu nije uspio te je s nožem pobjegao iz pekarnice.

Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo. Međutim, bez obzira na namjeru, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, nije pri tome ozlijeđena.

Građaninu je, pri tom pokušaju da joj pomogne, pokušavajući odmaknuti osumnjičenika od oštećene, napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a dogodilo se isto kao i s građankom, odnosno odjeća je spriječila njegovo ozljeđivanje iako je namjera napadača bila očita.

Građani ga svladali

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara