U Zagrebu se organizira molitva pod imenom "Isus izbjeglica"

U Zagrebu se organizira molitva pod imenom "Isus izbjeglica"
Foto: 123rf

MOLITVENO bdjenje pod nazivom "Isus izbjeglica" organizira skupina vjernika u Zagrebu čiji je smisao sprječavanje stvaranja predrasuda, izostanak generaliziranja te osjetljivost za drugoga.

U pozivu koji su organizatori molitvenog bdjenja uputili kršćanima različitih denominacija, kao i zainteresiranim građanima, kaže se da je pitanje izbjeglica složeno i da se mora rješavati na razini države i među državama, ali da su građani i kršćani odgovorni za to da se među njima ne širi strah i mržnja.

"Cijelo nas Sveto pismo poziva na gostoljubivost prema strancima i pridošlicama. Već u Knjizi Izlaska čitamo: 'Ne tlači pridošlicu niti mu nanosi nepravde, jer ste i sami bili pridošlice u zemlji egipatskoj' (Izl 22,20). Isus koji se poistovjetio sa svakim čovjekom, također je bio izbjeglica, a one koji mu vjeruju pozvao je i na ljubav prema neprijateljima", ističu.

"Danas bismo rekli da to uključuje barem poziv na sprječavanje stvaranja predrasuda, izostanak generaliziranja te osjetljivost za Drugoga. To je onda i poziv na izgradnju mira što otpočinje njegovanjem Božjega mira u našem vlastitom srcu", kaže se u pozivu koji su preko medija uputili vjernicima don Anton Šuljić, mala sestra Vesna Zovkić i profesorica Jadranka Brnčić.

"Stoga vas, kršćane različitih denominacija, kao i zainteresirane građane, srdačno pozivamo da dođete na molitveno bdjenje  pod nazivom 'Isus izbjeglica', koje će se održati u crkvi sv. Franje Asiškog (Kaptol 9, Zagreb), u srijedu, 12. prosinca 2018. od 19.30 do 20.30 sati", stoji u pozivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara