KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu su od idućeg tjedna dozvoljeni posjeti staračkim domovima

U Zagrebu su od idućeg tjedna dozvoljeni posjeti staračkim domovima
Foto: Josip Regović/PIXSELL

POSJETI korisnicima zagrebačkih domova za starije osobe dozvoljeni su od 18. svibnja uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, sukladno novim Uputama pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprečavanja i suzbijanja epidemije koronavirusa koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U nastavku donosimo priopćenje Grada Zagreba.

"Epidemija koronavirusa izvanredna je situacija koja predstavlja novi izazov u skrbi za starije osobe, a ujedno nosi i veliku društvenu odgovornost. Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet na koji su domovi za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba dosad uspješno odgovorili. Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova za starije osobe, ali prije svega, napominjemo kako je s ciljem zaštite zdravlje korisnika, odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika izrazito važno. Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati.

Stoga apeliramo na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta. Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane", priopćili su iz Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara