U Zagrebu svečano otvorena 19. Međunarodna informatička olimpijada

U Zagrebu svečano otvorena 19. Međunarodna informatička olimpijada

DANAS je prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, državni tajnik za visoko obrazovanje, kao izaslanik Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske, svečano otvorio 19. Međunarodnu informatičku olimpijadu u dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Pozdravivši sve sudionike, organizatore i goste prof. dr .sc. Slobodan Uzelac istaknuo je kako je "organizacija ove olimpijade prije svega priznanje dosadašnjih uspjeha mladih hrvatskih informatičara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informatika ima iznimno značajnu ulogu u ukupnom civilizacijskom napretku i svima nama je važno pružiti priliku mladima iz cijelog svijeta da kao nositelji ovog napretka pokažu svoja informatička umijeća i znanja", rekao je državni tajnik Uzelac te olimpijadu proglasio otvorenom.

Na 19. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se održava u Zagrebu od 15. do 22. kolovoza, sudjeluje osamdesetak reprezentacija iz cijelog svijeta, a organizator olimpijade je Hrvatski savez informatičara.

Ova olimpijada znanja za mlade do 19 godina po prvi put se održava u Hrvatskoj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Grada Zagreba, Hrvatske zajednice tehničke kulture i generalnog sponzora Končar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara