U Zagrebu u dva odvojena slučaja jedan poginuo i jedan teško ozlijeđen radnik

RADNIK na gradilištu stambeno-poslovne zgrade u Tkalčićevoj ulici danas je poginuo na mjestu nesreće kad ga je vozač stražnjim dijelom kamiona prignječio uza zemljani iskop, a samo sat prije toga drugi radnik teško je ozlijeđen u Tehnokombinatu Zagreb, izvijestila je zagrebačka policija.

Na gradilištu stambeno-poslovne zgrade u Tkalčićevoj ulici oko 10,40 sati poginuo je 48-godišnji radnik Ing-Grada Antun Stepić.

Radnika je na iskopu gradilišta pri okretanju prignječio vozač kamiona koji je kanio utovariti teret, prikliještivši ga o zemljanu površinu visine nešto više od metra.

U drugom slučaju 23-godišnji radnik je oko 9,40 sati u krugu Tehno-kombinata Zagreb (TKZ) u Gradišćanskoj ulici slomio potkoljenicu i zadobio opekline glave i lica drugog stupnja.

Radnik je od šoka pao sa skele visine četiri metra kad ga je opekao plamen izazvan zapaljenjem ulja.

Ozlijeđeni radnik nalazio se na skeli s koje je drugi radnik rezao metalne elemente kotlovnice za grijanje ulja. Tada se zbog visoke temperature zapalilo ulje i uljne pare u cijevima, rekli su u policiji.

U tijeku 2004. u Hrvatskoj se dogodilo 1026 teških ozljeda na radu, od toga je 37 bilo smrtonosno, što je za 90 posto više nego 1999., pokazuju podatci Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara