Ubijena 10-godišnja Pakistanka. Otac: Silovana je, na nju je bačena kiselina

Ubijena 10-godišnja Pakistanka. Otac: Silovana je, na nju je bačena kiselina
Foto: EPA

PET DANA nakon nestanka pronađeno je tijelo desetogodišnje djevojčice Farishte iz Pakistana, koja je nestala 15. svibnja u Islamabadu.

Obitelj ubijene djevojčice tvrdi da ih je policija ignorirala kada su pokušali prijaviti nestanak, piše BBC. Naime, slučaj je registriran tek četiri dana nakon nestanka djevojčice, odnosno 19. svibnja.

"Policija nam uopće nije pomogla", rekao je Farishtin otac Ghulam Nabi za BBC.

Nabi je rekao kako su policijski službenici kada je prijavio nestanak desetogodišnje kćeri izjavili kako je ona vjerojatno samo pobjegla s nekim.

"Na tijelu su se vidjeli znakovi silovanja i mučenja. Izgledala je kao da je netko na nju bacio kiselinu", rekao je otac ubijene djevojčice za CNN.

Uhićena tri osumnjičenika

Policijski službenici negirali su optužbe članova obitelji za nemar te su rekli kako aktivno rade na istrazi. No glavni policijski inspektor Islamabada suspendirao je voditelja policijske postaje u Shahzadu, okrugu Islamabada, gdje je Farishtin otac prijavio nestanak.

U utorak navečer policija je priopćila kako je uhitila tri osumnjičenika, uključujući i 14-godišnjeg člana šire obitelji ubijene djevojčice.

Stotine prosvjednika

Stotine ljudi prosvjedovale su zbog ovog groznog zločina u utorak u središtu Islamabada, pozivajući na pravdu. Usporedili su ovaj slučaj sa silovanjem i ubojstvom šestogodišnje djevojčice Zainab Ansari iz siječnja 2018. godine, koju je silovao i ubio susjed, a njeno tijelo bacio u kontejner za smeće.

Slučaj je to koji je pokrenuo raspravu u Pakistanu o tome treba li djecu podučavati kako se čuvati i obraniti od seksualnog zlostavljanja, koje je inače tabu tema u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Dnevno se u Pakistanu prijavljuje oko 10 slučajeva zlostavljanja djece, prema podacima organizacije za zaštitu djece Sahila.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara