Ubijeno osmero Palestinaca, izraelski buldožeri u Gazi

IZRAEL nastavlja svoju ofenzivu na dvije fronte protiv islamskih gerilaca i u četvrtak su izraelske snage napale u četvrtak jug pojasa Gaze i ubile najmanje osmero Palestinaca, među kojima su četvorica gerilaca i jedan osmogodišnjak, objavili su palestinski izvori.

Akcija u Gazi počela je prije mjesec dana s ciljem da se oslobodi zarobljeni izraelski vojnik i zaustavi raketiranje. Sredinom srpnja Izrael je počeo i rat protiv Hezbollaha čiji su pripadnici oteli dvojicu izraelskih vojnika, a trojicu ubili.

U četvrtak prije zore pedesetak je tenkova krenulo u područje uz granicu pojasa Gaze i Egipta i ondje zauzelo položaje kraj odavno zatvorena aerodroma u Gazi, saznaje agencija Associated Press od stanovništva i palestinskih snaga sigurnosti.

Izraelske su snage napredovale desetak kilometara, najdalje od početka ofenzive krajem lipnja, a blokirale su glavnu cestu i istočni ulaz u Rafah, grad na granici s Egiptom.

Dok su tenkovi zauzimali položaj, izraelski su zrakoplovi pucali na četiri naoružane skupine i ubili četiri osobe. U tim je zračnim udarima ranjeno 26 Palestinaca, a među njima je bilo najmanje desetero gerilaca, kažu sigurnosni i bolnički izvori.

Poslije su vojnici ispalili i tenkovsku granatu na stanovništvo koje se ondje okupilo i ubili su osmogodišnjaka, a ranili još tri osobe, saznaje AP iz istih izvora. U četvrtak ujutro u bolnicu su donesena još tri trupla, ali bolnički izvori kažu da nije riječ o gerilcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara