Ubojica Marco Z. njemački je državljanin rođen u Muenchenu

Njemačka javnost u utorak je s ogorčenjem reagirala na okrutno ubojstvo dviju dvadesetogodišnjih djevojaka u Bavarskoj za koje su u međuvremenu optuženi Marco Z. i njegov otac, a za koje su novine objavile da su Hrvati.

"U razgovoru s uredom za odnose s javnošću muenchenske policije generalni konzulat je obaviješten da je Marco Z. njemački državljanin rođen u Muenchenu, a njegov otac rođen je u Zvjerincu, ali nema podataka o njegovu državljanstvu", doznaje se u Uredu glasnogovornice MVPEI-a.

Prema informacijama koje je generalni konzulat RH u Muenchenu dobio od muenchenske policije, Marco Z. (22) i njegov otac uhićeni su 27. lipnja pod sumnjom da su 22. lipnja počinili dvostruko ubojstvo dvadestogodišnje Njemice i njezine prijateljice Turkinje.

Marco Z. je u policijskoj istrazi u potpunosti priznao ubojstva za koja je osumnjičen.

Kako je u utorak priopćio muenchenski viši državni odvjetnik Peter Boie, Marco Z. je u međuvremenu priznao da je djelo obavio sam te je od optužbi potpuno oslobodio svog oca (53).

Marko Z. je, kako je priopćeno, prošle srijede u zajedničkom stanu najprije ubio svoju dvadesetogodišnju djevojku Njemicu, a zatim njezinu prijateljicu turskoga podrijetla. Nakon toga je tzv. samurajskim mačem raskomadao obje žrtve, dijelove tijela stavio u plastične vreće koje je potom izbacio iz jurećeg automobila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak ujutro prolaznica je na rubu šume u blizini mjesta Ruhpoldinga nedaleko od austrijske granice otkrila vreću s rukom ubijene djevojke nakon čega je alarmirana muenchenska policija. Provjerom otisaka prstiju i analizom DNK ubrzo je otkriven i identitet žrtve.

Osumnjičeni su uhićeni u ponedjeljak ujutro na odmorištu uz autocestu Muenchen-Salzburg. Nisu pružali otpor pri uhićenju jer su se navodno ionako namjeravali predati policiji.

Prema riječima tužiteljstva još nije jasna uloga oca u počinjenom djelu.

Marco Z. je već prije bio optuživan zbog posjedovanja droge, nanošenja tjelesnih ozljeda te provala.

(Hina) xnkre/xkga ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara