Ubojica torcidaša na sudu detaljno opisao što se dogodilo: "Bio je neugodan..."

Ubojica torcidaša na sudu detaljno opisao što se dogodilo: "Bio je neugodan..."
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

"NISAM želio da se ovo dogodi, da sam želio sukob, bio bih se posvađao u kafiću, a ne bih učinio sve da izbjegnem problem. Želim se ispričati obitelji pokojnog Blaževića, znam kakav je to gubitak za njih, teško mi je i pogledati ih u oči jer me smatraju glavnim krivcem za to što se dogodilo, a ja to nisam", kazao je danas u svojoj obrani na splitskom Županijskom sudu Nikola Gusić Janjić kojem se sudi zbog ubojstva Ivana Mate Blaževića (23) iz Splita u ljeto 2017. godine ispred kafića "Reket" u Stobreču.

Gusić Janjić je sucu Vladimiru Živaljiću, među ostalim, kazao da je nož kojim je zadao smrtonosnu ranu Blaževiću kupio te večeri na štandu na kojem su se prodavale peke i ostali predmeti na fešti Sv. Lovre te da ga je zataknuo za pojas i prekrio majicom pa ga nitko nije vidio niti mu je smetao pri hodu, javlja Slobodna Dalmacija. Zato ga nije ni poslije, kad se vraćao iz centra mjesta, stavio u vozilo koje je bilo parkirano kod "Reketa".

Opisao kako je sve počelo

"Trebao mi je malo jači nož kad idem na selo, za rizat meso i slično. U lokalu je sve počelo nakon što se Blažević zavadio s djevojkama koje su puštale glazbu, a nemam pojma zašto se posvađao s njima jer su one prije toga udovoljavale svim momcima koji su tražili da puste neke pjesme.

Bio je neugodan, a kad sam mu rekao da pusti djevojke na miru, da će mu poslije pustiti pjesmu koju je tražio, a on me pogledao i tada je sve počelo. Ne znam koju je pjesmu tražio, tek sam tijekom suđenja čuo da je to pjesma "Moja prva ljubav".

Pitao me odakle me zna, a ja sam mu rekao da me možda zna sa Splita 3. A onda se sjetio i rekao da me poznaje jer su me prebili prije par mjeseci na Veliki petak i tražija je da mu se ispričam. Nisam želija probleme, bilo ih je tamo 20-ak, šta sam moga protiv svih njih i zato sam izaša iz kafića", ispričao je Gusić Janjić.

Nakon tog prvog izlaska do njega dolazi Nikola Hasan i uvjerava ga da se vrati natrag, da neće biti nikakvih problema. 

"Okružili su me"

Kazao je, na sučevo pitanje, da je, kad je drugi put izašao iz lokala, krenuo prema automobilu, ali da je čuo nešto iza sebe, vidio gužvu i svog prijatelja koji je govorio: 'Nemojte, nemojte...'

"Zastao sam, a onda su me okružili, pripa sam se. Nakon što sam udaren šakom u glavu, uzvratio sam udarcem nožem, a da je bilo tko bio na Blaževićevom mjestu, isto bi se dogodilo... Nisam nikoga htio ubiti, nisam želio probleme, nastojao sam to izbjeći", kazao je.

Na kraju je rekao da nema ništa protiv imovinsko-pravnog zahtjeva za naknadu štete koji je postavila obitelj pokojnog Blaževića.

"Ne znam koji milijuni mogu nadoknaditi ljudski život. Ne protivim se tom zahtjevu, kad izađem na slobodu, radit ću i plaćati im koliko mogu", zaključio je Gusić Janjić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara