Ubojstvo Đinđića bilo je usmjereno k nasilnoj promjeni vlasti

DOSAD privedeni članovi "Zemunskog klana" dali su policiji tijekom istrage informacije koje ukazuju da je ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine trebalo dovesti do nasilne promjene vlasti, rečeno je u srijedu novinarima u Vladi Srbije.

Te tvrdnje potkrepljuje i činjenica da je policija u kući Milorada Lukovića Legije, bivšeg zapovjednika postrojbe za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, prvoosumnjičenog za atentat na premijera, našla brojna pisma namijenjena političarima i veleposlanicama, kao i više pisama pripremljenih za objavljivanje u novinskim rubrikama rezerviranim za pisma čitatelja. U tome je trebao posredovati, također uhićeni, novinar i urednik lista "Identitet" Gradiša Katić.

Prvo takvo pismo objavljeno je u "Identitetu" 11. veljače 2003. godine (list je zabranjen odmah po uvođenju izvanrednog stanja 12. ožujka), u kojem zabrinuti "čitatelj" veliča "patriotizam" Milorada Lukovića Legije, te kritizira vlast zbog namjere uhićenja Lukovića. Više tih pisama stavljeno je na uvid novinarima u Vladi Srbije, a dva su, kako se tvrdi, naslovljena na predsjednike političkih stranaka, Nove Srbije kojoj je na čelu Velimir Ilić, gradonačelnik Čačka te Slobodana Vuksanovića, čelnika Narodne demokratske stranke i jednog od "otpadnika" iz Demokratske stranke ubijenog premijera Đinđića, koju je napustio 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je rečeno, policija ne zna da li su političari i diplomati dobili takva pisma, kao ni to tko je pisma doista pisao.

Također, novinarima je rečeno da je, od trenutka kad je u nekim medijima objavljeno da je Ljubiša Buha Čume, koji je prije nekoliko mjeseci Legiju i njegov klan optužio za mnoge još neriješene zločine (pa i otmicu i ubojstvo Ivana Stambolića) mogući zaštićeni svjedok, "Zemunski klan" raspisao "mafijašku tjeralicu" za Buhom. Raspisana je i nagrada za njegovu likvidaciju u vrijednosti od milijun eura ako ga nađu suradnici u zemlji, te pet milijuna eura ako ga likvidira neka međunarodna kriminalna skupina.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara