Učitelj na satu škarama rezao kosu 11-godišnjoj djevojčici

Učitelj na satu škarama rezao kosu 11-godišnjoj djevojčici

11-GODIŠNOJ Kristini Zagorec, inače srčanoj bolesnici, prošle je srijede učitelj glazbene kulture Ivan Cmrček u Područnoj školi u Završju Podbelskom na satu škarama odrezao pramen kose, javlja Jutarnji list.

Poslije nastave djevojčica je uplakana došla kući, pa su njezini roditelji Snježana i Željko Zagorec smjesta otišli do škole. Vjerojatno na učiteljevu sreću, Kristinin otac ga nije zatekao u školi.

"On je Kristini odrezao pramen kose, zatim ju je natezao za uši te ju poslao da sama baci kosu u koš. Nakon toga joj je prijetio da će je sljedeći put tako ošišati tako da je ni mama neće prepoznati. Sve je počelo kad je Kristina nešto prigovorila  u vezi s dimenzijama klavijatura koje su učenici napravili." - ispričao je Željko Zagorec novinaru Jutarnjeg lista.

Snježana Zagorec, Kristinina majka, kazala je kako je Cmrček i njoj predavao, te kako nije bilo neuobičajeno da udara učenike drvenim čekićem po glavi.

"Gađao je učenike kredom u glavu, a one koji su na satu žvakali žvakaće gume nije tjerao da ih bace u koš, nego im ih je lijepio u kosu." - dodala je Snježana Zagorec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isti sam dan nazvao i ravnateljicu u OŠ Podbrute, koja je odmah poslala Cmrčeka da nam se ispriča, ali ja ne prihvaćam nikakvu ispriku; to nije dovoljno u ovom slučaju" - ispričao je gnjevni otac 11-godišnje Kristine.

"Moja je kći i srčani bolesnik, ne smije se uzrujavati, ovo je za nju bio velik šok, što nam je potvrdila i psihologinja Detoni iz Varaždina, od koje smo zatražili pomoć. Povremeno trpi pojačano lupanje srca, a ovo je za nju bio velik stres. Plakala je dugo i nije se mogla smiriti ni kada je Cmrček došao kod nas. On je rekao da je sve to bila šala, ali ja tako ne mislim." - zaključio je Željko Zagorec.

Učitelj Ivan Cmrček je novinaru Jutarnjeg lista ispričao svoju verziju incidenta: "Uspoređujući domaće zadaće, djeca su se skupila oko mojeg radnog stola, gdje smo komentirali i dorađivali papirnate površine. Objašnjavajući važnost mjera, zadržao sam se u razgovoru oko zornosti veličine jednog milimetra. Tako sam im rekao da u jedan milimetar upletene kose stane oko osam vlasti. Želeći to zornim primjerom pokazati, pokušao sam sebi uzeti vlat kose, međutim, moja je prekratka a pokraj mene je sasvim slučajno bila djevojčica."

"Bez ikakva predumišljaja uzeo sam joj s dva prsta na stražnjoj strani glave pramenčić kose te sam odrezao najviše 12 milimetara. Upleo sam ga prstima. Nitko od djece, ni djevojčica, nije reagirao na to kao na nešto neprimjereno. Šokiralo me upozorenje ravnateljice da sam djevojčici "odrezao" kosu te da ona plače." - dodao je Cmrček.

(Izvor fototografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara