Učitelju koji je zlostavljao 9-godišnjaka i fotografirao seks prijeti 20 godina zatvora

CHRISTOPHERU PAUL NEILU optuženom za zlostavljanje 9-godišnjeg dječaka, kojega je Interpol tražio nakon otkrića spornih fotografija, počinje suđenje na Tajlandu.

32-godišnji Neil je bio učitelj u nekoliko azijskih država, a na sudu je naglasio kako se ne osjeća krivim. Uhićen je na Tajlandu prošle godine nakon što je Interpol poslao globalni apel da im se pomogne.

"Nadam se da će Tajland biti pravedan", kazao je Neil pril ulasku na sud u Bangkoku. Neil je optužen za seksualno zlostavljanje 9-godišnjeg dječaka koji je kontaktirao policiju kad ga je ugledao na televiziji nakon uhićenja. Dijete tvrdi da mu je Neil 2003. plaćao od 15 do 30 dolara za oralni seks, javlja CNN.

Neilu zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika, snimanja cijelog čina te zbog otimanja djeteta prijeti 20 godina zatvora. Tužitelji će na sudu prikazati približno 70 fotografija koje prikazuju Neila u seksualnim odnosima s mladim dječacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku slučaja Interpol je pronašao na internetu više od 200 fotografija Neila gdje zlostavlja desetke dječaka iz Kambodže i Vijetnama, a neki su imali samo 6 godina. Slike su pronađene 2004. godine, međutim Interpol je bio bespomoćan jer je na svakoj slici lice počinitelja bilo kompjuterski iskrivljeno.

No, uz pomoć kompjuterskih stručnjaka iz Njemačke Interpol je objavio slike te im se nakon toga javilo više stotina ljudi i Neil je bio uskoro pronađen. Zanimljivo je da je Neil prije posla učitelja radio kao savjetnik za tinejdžere.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara