Udarili gdje najviše boli: SAD uništio zgradu u kojoj su džihadisti skrivali goleme količine novca

Udarili gdje najviše boli: SAD uništio zgradu u kojoj su džihadisti skrivali goleme količine novca

Screenshot: YouTube

U IZNIMNO neobičnom zračnom napadu zračne snage SAD-a bacile su u nedjelju bombe u centru Mosula u Iraku te uništili zgradu u kojoj se nalazila velika količina novca koju ISIS koristi za plaćanje svojih trupa i financiranje vojnih operacija, javlja CNN.

Iako su američki dužnosnici za CNN potvrdili uništavanje zgrade, nisu mogli potvrditi kolika količina novca je uništena. Jedan od njih kazao je da se radi o milijunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije bombe od oko 900 kilograma brzo su uništile cilj. Izvori iz američke vojske za CNN kažu da planiraju napasti još financijskih ciljeva poput ovog kako bi onesposobili funkcioniranje ISIS-a kao države.

Dužnosnici američke vojske ne žele reći kako su doznali za ovu lokaciju. Nakon primitka informacija o tzv. točki za prikupljanje i distribuciju novca, američki avioni i dronovi nadgledali su područje. Kada su procijenili u koje vrijeme na tom području ima najmanje civila, odlučili su izvesti napad u nedjelju u ranu zoru.

Ovo nije prvi put da SAD cilja upravo financijska uporišta ISIS-a. Prije nekoliko tjedana pogodili su cijeli konvoj kamiona koji su prevozili naftu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara