Udruga gluhoslijepih "Dodir" obilježava 10 godina rada

HRVATSKA udruga gluhoslijepih osoba "Dodir" obilježit će danas 10 godina rada svečanim rođendanskim balom u hotelu Panorama gdje će se članovi udruge zahvaliti na pomoći svim volonterima, suradnicima i donatorima koji pomažu djelovanje udruge.

Predsjednica udruge "Dodir" Sanja Tarczay ističe kako u Hrvatskoj živi 155 gluhoslijepih osoba čiji je najveći problem svakodnevna komunikacija s okolinom u čemu trebaju stalnu ili povremenu pomoć. Udruga "Dodir" broji oko 500 članova, budući da su članovi i obitelji gluhoslijepih te brojni volonteri.

Tarczay ističe kako je za gluhoslijepe od posebne važnosti tzv. služba podrške koju čini 37 djevojaka i mladića koji pomažu članovima u kretanju i komunikaciji s okolinom i gluhoslijepima i zapravo predstavljaju njihove "oči i uši".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj svečnosti Tvtka Erste i Steiermarkische S-Leasing darovat će "Dodiru" ček na 100 tisuća kuna kojima će biti kupljena dva edukativna pomagala "SmartView", koja će gluhoslijepima omogućiti da čitaju i uče.

"Ulažemo velike napore kako bismo educirali i školovali osobe s gluhoćom i gluhoslijepoćom, te smo za njih tijekom godina razvili brojne programe.

Svijet osoba s gluhoslijepoćom bio bi satkan od samoće i tuge da nema naše službe podrške Dodir, jer su mladi i stručni prevoditelji naši mostovi komunikacije sa zajednicom i sa životom", ističe Sanja Tarczay.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara