udruga studenata s invaliditetom "korak" traži potporu za kupnju kombi vozila

Udruga studenata s tjelesnim invaliditetom "Korak" će u povodu sutrašnjeg Međunarodnog dana invalida, 3. prosinca, organizirati akciju prikupljanja potpisa potpore, pod nazivom "Osigurajmo prijevoz na fakultet", za kupnju kombi vozila za prijevoz studenata s invaliditetom. L

Potpise će prikupljati u Studentskom centru u Savskoj 25 od 10 do 18 sati, priopćili su večeras iz Udruge studenata "Korak".

O organiziranom obliku prijevoza, od 78 članova "Koraka", ove akademske godine ovisi 17 studenata, a kupnjom kombi vozila bio bi riješen njihov problem prijevoza do fakulteta.

Za kupnju kombi vozila potrebno je 480.000 kuna što, osim novog vozila, uključuje i dodatnu opremu (hidrauličnu rampu za invalidska kolica i sigurnosne remene) te odražavanje i vozača za jednu akademsku godinu.

Iz "Koraka" napominju da u suradnji sa Studentskim centrom raspolažu potrebnom infrastrukturom za potrebe kombi vozila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjuju kako ZET-ova služba za prijevoz osoba u invalidskim kolicima ne zadovoljava potrebe korisnika studenata.

Također ističu kako se broj studenata u invalidskim kolicima ove godine udvostručio, a ZET-ovi su kapaciteti ionako prezasićeni s tri kombi vozila na oko 1500 korisnika.

Problem je i nefleksibilnost u vremenu vožnje koje je točno definirano, pa se zna dogoditi da studenti s invaliditetom ne uspiju na vrijeme doći na predavanje ili s predavanja moraju otići ranije, ne uspijevaju dobiti prijevoz kada su im termini za konzultacije na fakultetima, a propuste i ispitni rok.

"Korak" je udruga studenata s tjelesnim invaliditetom osnovana 2002. kako bi poboljšala kvalitetu njihova života, primjerice ukazivala na prostorne barijere, poticala mlade invalide da upišu željeni studij, a organiziraju i radionice za kreativni rad u slobodno vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara