Udruga za odnose s javnošću osuđuje navodno uhođenje svojih članica

Hrvatska udruga za odnose s javnošću u današnjem priopćenju najoštrije osuđuje što su njihove članice Danijela Barišić, pročelnica Odjela za informiranje i glasnogovornica Predsjednika Republike te Zinka Bardić, bivša glasnogovornica MUPa, "bile predmet obrade Protuobavještajne agencije (POA), samo zato što su radile svoj posao".

"Nadali smo se da je Hrvatska postala zrelom i običnom demokratskom zemljom u kojoj sve njezine institucije i službe, pa bile one i tajne, transparentno i zakonito obavljaju svoj posao", stoji u priopćenju.

U Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću ističu da ne znaju kako bi Danijela Barišić i Zinka Bardić pri obavljanju svog posla mogle naštetiti nacionalnoj sigurnosti. Stoga, od nadležnih institucija, prije svega Sabora, traže poduzimanje svih koraka kako bi se utvrdili odgovorni i kako se slične situacije ne bi ponovile.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik "Globus" u posljednja je dva broja objavio dokumente POA-e iz kojih je, kako piše tjednik, vidljivo da je ta služba prisluškivala Danijelu Barišić i Zinku Bardić zbog veze s novinarima koje POA u svojim izvješćima sumnjiči da su sudjelovali u medijsko-obavještajnoj kampanji protiv Hrvatske.

(Hina) pp/xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara